⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Gryta med bönor och rotfrukter

2 palsternackor
2 morötter
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 msk curry
1/2 tsk chiliflakes eller 1/4 torkad, smulad röd chilifrukt
400 g krossade tomater
2-3 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk torkad timjan
400 g kokta svarta bönor, motsvarar ett paket färdigkokta
100 g fetaost

Skala och skär morötter och palsternackor i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök och rotsaker tillsammans med curryn i cirka fem minuter eller tills löken mjuknat. Rör om då och då. Tillsätt chili, tomater, buljong, timjan och bönor och låt koka samman i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med quinoa, couscous eller bulgur och smula fetaosten över strax före servering.